martes, 10 de junio de 2014

Activitats Aquàtiques

Vent d'Estrop 


El vent d’estrop es una entitat amb dues variants una es l’asociocultura i l'altra és l’esportiva.
La paraula de vent d’estrop prové antigament dels pescadors, quan encara es pescava en vela s’impulsaven per mar amb el rems, és un esport que tracta de anar amb un vaixell i et vas donant impulsos amb els rems, cada vaixell de esta compost de 8 vogadors i 1 timoner o 6 vogadors i 1 timoner hi ha dues categories la masculina i la femenina. Es un esport fet per a tot el món, les competicions consisteixen en les regates. Es esport català i es va ser acceptada al any 1992 a les olimpíades de Barcelona.

Noves actualitzacions del vent estrop 

El passat diumenge al matí, el club Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils va inaugurar una nova caseta que s'ha instal·lat recentment al port. La instal·lació té com a principal finalitat guardar els rems que es fan servir en les embarcacions del club i que, anteriorment, s’havien de guardar en uns baguls que havien quedat molt petits. Al seu exterior, el mòdul llueix uns vinils que han estat dissenyats per la vogadora Marina Castellà i que serveixen per promocionar el club i l’esport del rem, tot indicant la web on es trobarà informació sobre les activitats del club i com iniciar-se en aquest esport.

A l’acte hi va ser present el regidor de Governació de l'Ajuntament –Dani Milan– i també es va comptar amb la col·laboració activa de la colla castellera Xiquets de Cambrils, que van aixecar un pilar durant la festa. També es va servir un refrigeri pels assistent a l'acte. 
La caseta s'ha instal·lat gràcies al suport i als permisos que s'han donat al club des del propi Ajuntament de Cambrils i des de Ports de la Generalitat. 

10è aniversari del club

Enguany, el club Vent d’Estrop està celebrant els seus primers anys d'història. De fet, aquest espai era una instal·lació llargament desitjada ja que facilita molts aspectes de logística del club, ja que no disposen de cap seu més enllà dels cinc llaguts que tenen amarrats al port de Cambrils. D'altra banda, també s’ha gestionat amb l’Ajuntament disposar d’una sala de reunions –un dia a la setmana– al Les Basses per a les tasques organitzatives dels seus socis. Vent d’Estrop és el club de rem marítim amb més socis de tot el litoral català, per bé que en d'altres municipis hi ha clubs que disposen d’instal·lacions més idònies per a l’escalfament i entrenament des esportistes, així com per a les tasques de manteniment de les embarcacions.


Port de cambrils de vent D'estrop
INFORMACIÓ AGAFADA DE : http://goo.gl/PYzWDA



Escola de vela

Aqui teniu un exemple de una escola de vela : 

El RCMB compta amb l'escola de vela reconeguda per la Federació Catalana de Vela i per la Real Federacion Española de Vela.

Es realizen cursos tant per a joves com per adults , en embarcacions d'un sol tripulant i en embarcacions de diverses tripulants.

A partir dels diferents cursos i de les estades d'estiu , aquestes persones tenen opció de continuar la seva formació a través del diferents equips de regata que té la nostra entitat. 

CURSOS DE VELA

Lloc a ralitzar els cursos :
El curs es realitzarà a les intalacións del reial Club marítim de Barcelona situat en el Moll d'Espanya s/n ( davant del Maremàgnum ) telèfon 93.221.48.59, fax 93.221.55.66 .
Per arribar-hi podeu agafar els autobusus 19 o 40 i baixar al final del seu trajecte o bé la línea L3 del Metro "Drassanes" i creuar el pont "Rambla del Mar" que us porta al Maremàgnum.

Durada :
El curs consta de 2 sessions de 3 hores cada una, a realitzar en dissabtes o diumenges de 11:00 a 14:00 ( consultar calendari )
Els cursos seran mòduls acumulables i es podrà anar assolint els nivells de capacitació que marca la Federació Catalana de Vela ( Cada nivell aprox. 18 hores )

Equipament :
Roba còmoda
Calçat esportiu
Una jaqueta paravent
Gorra, ulleres de sol.
Una tovallola i una muda de recamvi
Hi ha vestidors a disposició del participants del cursos

INFORMACIÓ EXTRETA DE : http://goo.gl/ty2wpr


Icone de la escola


Conclusions : Aquestes activitats són molts sanes per al cós humà i també bastant perillosses, les recomanu molt per fer-las.

















No hay comentarios:

Publicar un comentario