martes, 10 de junio de 2014

Activitats Aquàtiques

Esports Aquàtics

Els esports aquàtics són aquells que es practiquen a l'aigua. Podem classificar-los de la següent manera:

Esports nàutics sense motor : 
- Rem : El rem és un esport nàutic que té dues modalitats: banc fix i banc mòbil i consisteix en la propulsió d'una embarcació que es desplaça utilitzant com a palanca els rems que es recolzen sempre en un bot.
- Piragüisme : S'anomena piragüisme a l'activitat recreativa o esportiva de navegar amb una piragua, per aigües planes o per aigües braves.

Esports nàutics  de motor : 
-Esquí aquàtic : L’esquí aquàtic és un esport aquàtic individual en el qual una persona esquia sobre l'aigua amb 1-2 esquís o sobre una taula, agafat a una corda anomenadapalonier, que és arrossegada per una motora.
- Surf d'estel : El surf d'estel (també conegut per l'anglès kitesurfingkiteboarding o flysurfing) és una modalitat de navegació que consisteix en l'ús d'un estel de tracció que està subjecte a l'esportista (kiter) per 4 o 5 (rara vegada dues) línies, dues fixes a la barra, i les dues o tres restants passen pel centre de la barra; aquestes se subjecten al cos mitjançant un arnés, permetent lliscar sobre l'aigua mitjançant una taula dissenyada a tal efecte. 



Gent practicant surf d'estel



Travesses aquàtiques

La particular manera d'aprofitar els períodes estivals de l'aventurer i nedador màster del CN Manresa, Maties Sala, el va portar aquestes vacances a fer diverses travesses nedant en llacs, rius i mars europeus.

A Hongria la fita va ser la travessia al llac Balató, el més gran del continent, on va completar els 5 quilometres d'amplada nedant en 1 hora i 45 minuts. El seu periple va continuar a Romania on va creuar diverses vegades el Danubi abans de programar un trajecte pel Mar Negre entre Mangàlia i Vama Leche, d'uns 4 quilòmetres, que va completar en 1 hora i 20 minuts.

A Bulgària va visitar el Centre d'Alt Rendiment de Naroden Park a 2000 metres sobre el nivell del mar on va completar en el llac Belmeken, a 15º de tempetatura, un trajecte d'1 quilòmetre i mig en 28 minuts.

La darrera experiència aquàtica d'en Maties Sala ja va ser en terres catalanes on va afrontar el repte d'unir, nedant i sense neoprè les illes Ferrera i la Foradada en 57 minuts aprofitant l'impuls de les corrents marines. L'únic inconvenient d'aquest trajecte van ser les meduses que van picar l'esportista a l'esquena. Les illes Ferrera i la Foradada dormen part de l'arxipèlag de les Columbretes, a 50 quilòmetres de la costa de Castelló.


Maties sala abans de fer una travessa

INFORMACIÓ EXTRETA DE : http://goo.gl/jd3VQe


Conclusions : Aquestes activitats són molts sanes per al cós humà i també bastant perillosses, les recomanu molt per fer-las.




No hay comentarios:

Publicar un comentario